Quantcast
Channel: Arhive Știri - Ziar Gazeta de Cluj
Viewing all 12686 articles
Browse latest View live

Tragedie de ultima ora la Polus Center: Doua femei in stare grava raninte de un panou publicitar Decathlon!

$
0
0
In aceasta seara un panou publicitar de  circa 6/7 metri al magazinului Decathlon din Polus Center s-a desprins si a ranit doua femei. Potrivit surselor Gazeta de Cluj,  acestea se afla in stare grava.   Politia cerceteaza vinovatii pentru incindentul in cauza.  Se poate vorbi despre intocmirea unui dosar din culpa a celor ce au montat panoul publicitar. Daca vor gasi vinovati cei de la Decathlon risca sa fie amendati. Revenim cu amanunte!

Post-ul Tragedie de ultima ora la Polus Center: Doua femei in stare grava raninte de un panou publicitar Decathlon! apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.


Zeci de mii de credinciosi veniti din intreaga tara s-au rugat la Manastirea Nicula

$
0
0
Zeci de mii de credinciosi veniti din intreaga tara s-au rugat, azi-noapte, la Manastirea Nicula, de langa Gherla de sarbatoarea Sfintei Marii. Credinciosii au venit chiar si de la mii de kilometri pentru a se inchina la o icoana veche de sute de ani despre care se spune ca este facatoare de minuni.Fie ca au venit cu masina, trenul sau chiar pe jos, zeci de mii de pelerini au ales sa mearga la Manastirea Nicula pentru a se inchina Fecioarei Maria. Veniti si cu doua zile inainte, acestia dorm sub cerul liber si spun ca doar credinta ii face sa reziste. De cum ajung la manastire, oamenii inconjoara vechea bisericuta din lemn in coate si jenunchi, rugandu-se pentru iertarea pacatelor dar si pentru buna stare si liniste sufleteasca. In interiorul bisericii exista o icoana a Maicii Domnului despre care se spune ca a lacrimat in trecut si este facatoare de minuni. Cei veniti la Nicula stau ore intregi la cozi de sute de metri pentru a se inchina si saruta icoana Maicii Domnului. manastire nicula2 Inainte de miezul noptii, icoana facatoare de minuni a fost scoasa din biserica in curtea manastirii, iar un sobor de preoti a tinut o slujba pana tarziu in noapte. Dupa doar cateva ore de odihna sub cerul liber pe iarba din spatele Manastirii, pe care credinciosii o numesc Gradina Maicii Domnului, programul religios va incepe, din nou, in aceasta dimineata la ora 5 cu Sfanta Liturghie. De la ora 9, slujba va fi tinuta de IPS Andrei Andreicut impreuna cu un sobor de preoti, iar in jurul orei 12, oamenii vor incepe sa plece spre case. manastire nicula4   sursa: dejeanul.ro

Post-ul Zeci de mii de credinciosi veniti din intreaga tara s-au rugat la Manastirea Nicula apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Incendiu pe 6 hectare in Maguri Racatau. Noi focare s-ar putea deschide chiar maine

$
0
0
Un incendiu a izbucnit in comuna clujeana Măguri-Răcătău pe o suprafață de 5-6 hectare de pădure. Problema principala este ca focul este intr-o zona greu accesibila, departe de drumul judetean din zona, iar focare ar putea izbucni chiar si maine. In cadrul incendiului un elicopter de la Unitatea Speciala de Aviatie din Cluj a adus apa din lacul Belis timp de cateva ore. Conform unor surse, elicopterul nu a mai adus apa de ceva vreme, iar oficialii ISU confirma ca situatia este tinuta sub control.
”Este vorba de un incendiu pe o suprafata de 5-6 hectare. Dar nu este toata cuprinsa, exista si portiuni care nu au luat foc. Sunt diverse focare. Sunt zone si cu accesul mai dificil si  o zona care este expusa la curenti de aer si drept pentru care se mai propaga si daca se aduce jarul si se reaprinde. S-a intervenit si de la serviciul montan  si cu echipajele noastre de la ISU. Incendiul este stapanit momentan. Este si elicopterul de la unitatea speciala de aviatie din Cluj care a facut mai multe drumuri pentru a se asigura ca nu se mai porneste. Elicopterul inca este acolo, echipajele noastre sunt acolo si din ce am eu cunostinta situatia este sub control.
Nu este pericol sa se extinda. Se desfasoara suplimentar actiuni de stingere. Maine s-ar putea sa se deschida noi focare . Incendiul nu a ajuns indeaproape de drumul judetean care duce la Maguri Racatau, motiv pentru care a facut interventia mai dificila. Nu este cazul sa emitem avertizari in momentul de fata”, a declarat pentru Gazeta de Cluj Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU.

Post-ul Incendiu pe 6 hectare in Maguri Racatau. Noi focare s-ar putea deschide chiar maine apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Scandalos! Vedetele UNTOLD au fost clienții Restaurantului Fragment care „și-a deschis porțiile” ilegal și fără avize de funcționare

$
0
0

Dimitri Vegas și Like Mike, Armin van Buuren, Staoshi Tomiie  sunt câțiva dinte artiștii ce au mâncat la localul ce nu are aviz  sanitar de la DSP! Restaurantul Fragment din incinta Cluj Arena își deschide din când în când porțile pentru rezervări speciale fără a avea toate avizele de funcționare necesare. Astfel că aceștia au avut program special de funcționare ca și  local pe perioada festivalului UNTOLD. Oaspeții care le-au trecut pragul pentru a cina  au fost nimeni alții decât artiștii de top ai evenimentului ce a pus Cluj pe harta Europei.

  Deși oficial ar deschide în 24  septembrie cei de la restaurantul Fragment fac compromisuri pentru oricine sare cu  banul și vrea o rezervare specială. Contactați telefonic de reporterul Gazeta de Cluj care a pretins că ar dori o rezervare de 18 persoane pentru o delegație străină a unei firme cei, Diana Hotca, cea care  răspuns la numărul de telefon de la secțiunea rezervări și totodată cea care explicat că este patroana localului, s-a arătat mai mult ca deschisă să construiască un meniu pentru posibila rezervare.  

Lipsa a două avize importante de funcționare : fără reglementare sanitară și siguranță în caz de incendiu

Restaurantul Fragment este construit pe firma MORE THINGS CREATION SRL a cărei administratori sunt Hotca Ioan Vasile și Hotca Ovidiu Marian. Sediul firmei se găsește la adresa ALEEA STADIONULUI 2 , mai exact în incinta Cluj Arena. La aceeași adresă, firma și-a deschis porțile pe perioada UNTOLD Festival cu un program special ce începea de la 19 seara și cu un personal complet(bucătar, ospătar, barman și hostess) pentru a-și primi oaspeți precum Dimitri Vegas și Like Mike, Armin van Buuren, Staoshi Tomiie și mulți alții. Vorbim de fapt de o strategie de PR mai mult ca perfectă în ideea în care atât proprietarii localului cât și vedetele ș-au lăudat cu servirea și timpul petrecut acolo. Însă cei de la Direcția de Sănătate Publică  răspund solicitării noastre și afirmă că nu au acordat avizul necesar funcționarii restaurantului. Acest aspect este pe atât de grav pe cât se constată faptul că Fragment a încălcat legea. „La solicitarea dumneavoastră înregistrată la DSP Cluj cu nr. 5177 din 07.08.2015, vă comunicam că firma More Things Creation SRL , nu se afla în evidența noastră privind existența actelor de reglementare sanitară pentru adresa menționată de dumneavoastră” explică conducerea Direcției de Sănătate Publică Cluj. În asentimentul acestora li se alături cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj. La fel ca și cei de la DSP Cluj aceștia explică imposibilitatea de a acorda avizul deoarece Restaurantul Fragment se află încă în „realizarea modificărilor și amenajărilor interioare”. „La solicitarea dumneavoastră înregistrată cu nr 2302297… cu privire la autorizația de securitate la incendiu a localului de alimentație publică(Fragment) al firmei MORE THINGS CREATION S:R:L din incinta Cluj arena vă comunicăm că (…)După recepția la terminarea lucrărilor se impune obținerea autorizației de securitate la incendiu de către utilizatorul spațiului. Vă informăm cp avizul de securitate la incendiu se eliberează pe baza unui proiect iar autorizația de securitate la incendiu se eliberează, în condițiile legii, pentru spații existente și funcționale din punct de vedere al securități la incendiu”, comunică inspectorul șef Ioan Moldovan și Adjunctul acestuia Constantin Urian. În cadrul aceluiași răspuns se precizează că cei de la Fragment  au depus documentația pentru obținerea avizului de securitate însă după cum este specificat mai sus, până la finalizarea lucrărilor și la realizare de recepție-proiect nu se poate obține. Fără acest aviz nu se conferă siguranța impusă de lege, deci prin urmare această decizie de a deschide după bunul plac sau pentru interes financiar a fost luată ilegal.   11705420_624674587635511_4086268689181786935_o 11694776_624673410968962_7499694060378203544_n

Fără documentație, dar cu preparate de vis

Oferta făcută de „patroana localului” Diana Hotca a fost de nerefuzat.  Meniul pretențios și rupt din bucătăria internațională cuprindea aperitive cu somon marinat brânzeturi și mini tartine  în diferite combinații. La gustarea caldă pentru posibila rezervare invitații ar fi avut de ales din cele mai căutate supe creme din Eurasia. Fără nici o reținere la următorul fel  rețetele de preparate din carne ar fi mulțumit clienții, cu atât mai mult cu cât desertul era implicit unul franțuzesc: un mousse de ciocolată rupt din poveste. Astfel că, preferențial aceștia s-au gândit să facă un ban în plus înainte de deschiderea oficială și în momentul în care s-a pus problema să rezerve cineva localul pentru un eveniment pe bunul plac nu s-a mai luat în considerare un refuz prin care aceștia trebuiau să argumenteze că pe data de 19 august(dată cerut pentru posibila rezervare) ei nu ar avea dreptul  legal să funcționeze în regim de restaurant. De altfel în timpul ofertării s-a discutat despre mișcarea strategică de promovare la UNTOLD. „Dimitri Vegas și Like Mike ne-au vizitat de două ori pentru a mânca la noi în timpul festivalului, la fel și Tom Odell. Și Armin van Buuren a luat masa la noi. Nimic nu e schimbat de când vedetele de la UNTOLD Festival au fost ospeții noștri. Același meniul vi-l putem oferii și la rezervare în același decor și în același stil. Artistul Jhon Newman  ne-a călcat pragul, cei din staff-ul lui Guetta, din păcate nu și acesta, deoarece s-a grăbit să intre pe scenă iar apoi s-a retras la hotel de unde a și plecat. Am mai deschis de atunci și vă putem face rezervarea pe data de 19. Localul va fi deschis doar pentru dumneavoastră. Până la deschiderea oficială din 24 septembrie vom lua doar rezervări pentru evenimente speciale” explică Hotca.  

Fără un plan B în momentul confruntării

Pentru a obține un punct de vedere cu privire la aceste aspecte, reporterul Gazeta de Cluj a revenit cu un telefon, de data aceasta dezvăluindu-și identitate și specificând-ui Dianei Hotca despre faptul că va apăra  un material în ediția tipărită cu privire la funcționarea restaurantului Fragment fără toate avizele necesare. Invitată să comenteze acest subiect sau să dea o  declarația aceasta a refuzat. „Nu pot să cred că ați făcut asta. Nu comentez nimic. Ce avize ne lipsesc? Le avem pe toate! Informațiile voastre sunt eronate” punctează Diana Hotca. Pentru o dublă confirmare a informațiilor i s-a specificat acesteia procedura efectuată de reporter și anume cererile în  baza legii 544/2001 pentru firma More Things Creation (la care aceasta a confirmat că are legătură cu localul Fragment) la care instituțiile au răspuns. „A da? Foarte bine. De la ce ziar ziceați că sunteți? Gazeta de Cluj? Bine! Nu comentez nimic și nu dau nici o declarație. La revedere!” încheie aceasta conversația.

Gazeta de Cluj

11807531_10154055668125639_8913073173962459801_o 11816180_627837513985885_3967223618032138271_o Diana Hotca si John Neuman

Post-ul Scandalos! Vedetele UNTOLD au fost clienții Restaurantului Fragment care „și-a deschis porțiile” ilegal și fără avize de funcționare apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Procurorii vor să îl aresteze pe Contele de carton, Zambra Iosipescu

$
0
0

În urmă cu câteva zile, la Tribunalul Cluj s-a judecat o cerere a Parchetului de pe lângă Tribunalului Cluj prin care se cere arestarea lui Zambra Iosipescu, autointulat Conte. El este acuzat că ar fi falsificat un proces verbal constatator al unui accident pentru a beneficia de asigurarea auto, chiar dacă aceasta era expirată. Falsul CONTE Iosipescu Zambra, închis după 2000 pentru înşelăciune a devenit celebru după Revoluţie, când şi-a înfiinţat un partid cu sediul în apartamentul său şi având ca membri nişte rude. În 1997, s-a prezentat drept conte, într-o aşa-zisă suită regală, care ar fi pregătit o vizită a regelui Mihai în nordul ţării. Închis sub acuzația de înşelăciune, a dat în judecată, de după gratii, pentru tot felul de motive, mai bine de două sute de oameni, acţionându-şi în instanţă mama şi soţia. Tot în temniţă, Zambra s-a îndrăgostit de Tatiana Popovici, amanta profesorului Treptow, acuzat în celebrul caz de pedofilie de la Iaşi.

  Zilele trecute, pe listele de judecată a Tribunalului Cluj a apărut procesul penal în care Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a înaintat o ”propunere de arestare preventivă a inculpatului” pentru Zambra Iosipescu și soția lui, Mihaela. El este acuzat că a falsificat un proces verbal constatator al unui accident pentru a beneficia de asigurarea auto, chiar dacă ea expirase de aproximativ două luni de zile. Inițial, Zambra s-a opus arestării preventive motivând că trebuie să se ocupe de fiul lui minor. Zambra Iosipescu, un personaj al anilor ’90, care s-a dat drept conte, a făcut puşcărie pentru înşelăciune şi a dat în judecată aproape 200 de persoane, spune că a fost ameninţat de organizaţie maghiară anonimă, motiv pentru care a fugit dintr-un apartament din Cluj-Napoca fără să plătească chiria. Se pare că a primit mai multe mail-uri în care era ameninţat că va fi desfigurat, va ajunge în puşcărie şi i se va răpi copilul. O clujeancă se plânge că Zambra Iosipescu, un personaj care în anii ’90 a spus că este conte, a plecat în lume fără să-i mai plătească chiria. În acelaşi timp, Zambra spune că nu a plecat pur şi simplu, ci că a fost ameninţat de o organizaţie maghiară anonimă care i-a transmis că, dacă nu-şi plăteşte datoriile, va ajunge „fetiţă” la penitenciarul din Gherla. Clujeanca Maria Szabo a închiriat către SC Medcris, firma deţinută de Iosipescu Zambrea, Nicolae Mircea şi Mihaela Sasu, un apartament pe strada Scorţarilor din Cluj-Napoca. „Eu am avut contract cu firma Medcris. Mi-a plătit chiria pe o lună, iar în decembrie anul trecut am mai primit 1.000 de lei. Atunci mi-au spus că pe 15 ianuarie pleacă, pentru că nu au locuri de parcare. Însă au stat până la începutul lui februarie şi m-au tot amăgit că-mi plătesc, dar nimic. Am făcut plângeri la poliţie şi, după aia, am intrat în casă. Oricum, nu cred că o să mai văd banii ăia”, spune femeia despre afacerea încheiată cu Zambra. Când a intrat în apartament, Szabo a găsit un haos de nedescris. În baie era o pisică moartă (Miţu, de şase luni - n.r.) de inaniţie, uitată de chiriaşi, iar în camere erau bagaje făcute, iar lucrurile arătau de parcă cineva i-ar fi gonit pe Zambra şi Sasu.   Organizația secretă maghiară a la Cluj Varianta expusă de Zambra Iosipescu se va transforma cu siguranţă într-un episod de genul „Elodia” la OTV. La momentul respectiv, Zambra susținea că va dezvălui la televiziunea lui Dan Diaconescu faptul că a plecat în grabă din apartamentul de pe Scorţarilor, pentru că a fost ameninţat de o organizaţie maghiară. „Diseară cred că voi accepta invitaţia de a merge la OTV pentru a spune ce s-a întâmplat. Am fost terorizaţi de o organizaţie maghiară, care ne-a trimis mail-uri că au preluat datoriile pe care le avem şi, dacă nu ni le plătim, ne distrug. Ne-au ameninţat că mă vor închide la Gherla unde voi avea o «profesie decentă», că-mi vor vinde copilul la gabori, că ne desfigurează şi ne dau cu acid pe faţă”, spunea panicat Zambra la momentul respectiv. Cel ameninţat susţinea că a depus o reclamaţie la IGPR şi la IPJ Cluj, însă purtătorul de cuvânt al poliţiei clujene spune că nu s-a primit nici o plângere din partea lui Zambra. „Am primit cam 15 mail-uri de pe adresa utakaloy@hotmail.com, în care ni se spunea că datoriile pe care le avem au fost preluate de o organizaţie maghiară. Acum ceva timp am avut un accident cu maşina în Cluj în care soţia şi-a rupt trei coaste. După asta am primit mail-uri în care ni se atrăgea atenţia că accidentul nu a fost întâmplător, ci ar trebui să-l privim ca pe o avertizare la ce va urma. Noi i-am trimis doamnei cu chiria o notificare în care i-am spus că fugim, că sântem ameninţaţi”, spune Zambra Iosipescu.   Contele lovește și la Mureș De asemenea, soții Zambra mai sunt acuzați de înșelăciune și de un târgumureșean care a avut de-a face cu ei. ” Va scriu din nou cu privire la firmă SC ZVEDA CONSULTING SYSTEMS PROTOCOL din Târgu Mureș, reprezentată prin administratorul Iosipescu Zambra Mihaela și directorul Nicolae Mircea Zambra Iosipescu. În urmă cercetărilor făcute am ajuns al concluzia că aceste două persoane sunt niște persoane specializate în înșelăciune, amenințare, intimidare. Ieri, la data de 02.08.2013 am fost căutat la domiciliu de către agenți ai Poliției Rutiere din cadrul IPJ Bistrița Năsăud. Mi s-a adus la cunoștință faptul că pe numele meu este o plângere, depusă la București, din care reiese că nu sunt apt pentru a conduce autoturisme. Mi se aduc acuze grave, că sunt bolnav psihic, nefiind apt pentru permis de conducere categoria B. Plângerea a fost depusă de Nicolae Mircea Zambra Iosipescu la Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Astfel, se confirmă amenințările primite de la falsul a€œconte de Zambra, după cum se autointitulă acest individ în anii `90. Am fost și sunt amenințat cu plângeri la poliție, dosare penale pentru o serie de infracțiuni inventate de către acesta. Mai mult, tatălui meu, agent MAI, i s-a făcut reclamație la București pentru abuz în serviciu. Tot ce a făcut el a fost să îl telefoneze pe Nicolae Mircea Zambra Iosipescu pentru a discută. A fost la rândul lui înjurat, amenințat. Același Zambra afirmă și susține că tatăl meu a făcut trafic de influențe, și-a pus în funcțiune relațiile și pilele pentru a obține eu permisul auto și atestatul pentru agent de securitate. Lucruri total neadevărate, el neavând nici o implicare în ceea ce mă privește. Menționez că dețin permis auto cât. B din 15.01.2009. Luni dimineață mă voi prezența la Târgu Mureș la poliție pentru a depune plângere pentru înșelăciune, amenințare, calomnie și insulte pe numele Zambra Iosipescu Mircea Nicolae. De asemenea voi solicita o anchetă a Corpului de Control din cadrul MAI cu privire la plângerea de la București de pe numele meu. Zambra a intrat în posesia unor date cu caracter personal cu privire la mine (altele decât cele din cartea de identitate) prin intermediul poliției. Voi solicita o anchetă a Corpului de Control din cadrul MAI”, arată plângerea. În legătură cu acest subiect, Zambra Iosipescu nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzațiilor care i se aduc.   mihaela zambra iosipescu Partidul din apartament Iosipescu Zambra, închis după 2000 pentru înşelăciune a devenit celebru după Revoluţie, când şi-a înfiinţat un partid cu sediul în apartamentul său şi având ca membri nişte rude. În 1997, s-a prezentat drept conte, într-o aşa-zisă suită regală, care ar fi pregătit o vizită a regelui Mihai în nordul ţării. Potrivit ieseanul.ro, închis sub acuzația de înşelăciune, a dat în judecată, de după gratii, pentru tot felul de motive, mai bine de două sute de oameni, acţionându-şi în instanţă până şi mama şi soţia. Tot în temniţă, Zambra s-a îndrăgostit de Tatiana Popovici, amanta profesorului Treptow, acuzat în celebrul caz de pedofilie de la Iaşi.

Post-ul Procurorii vor să îl aresteze pe Contele de carton, Zambra Iosipescu apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

EXCLUSIV Italianul de la Atzwanger a refuzat intalnirea cu oficialii CJ Cluj. Ce se intampla cu groapa de gunoi.

$
0
0
Groapa de gunoi ecologică a județului Cluj a întâmpinat o nouă dificultate datorită boss-ului de la Atzwanger, Cristoph, care nu a dorit o întâlnire cu oficialii Consiliului Județean Cluj în sediul instituției, ci au dorit să se vadă la hotel. Chiar în aceste momente se întâlnesc oficialii CJ Cluj într-o locație neutră, respectiv la sediul Prefecturii Cluj. Până pe 25.08.2015 cei de la Atzwanger se mai pot împăca cu oficialii CJ Cluj, dacă nu, se va relansa licitația pentru groapa de gunoi a județului Cluj, în valoare de 150 de milioane de lei. Gazeta de Cluj a intrat în posesia conversațiilor dintre CJ Cluj și cei de la Atzwanger.
”DVS ați refuzat ca întâlnirea să aibă loc la Bolzano, de asemenea ați refuzat ca ea să aibă loc la București. În mod excepțional, noi am acceptat să venim la Cluj, dar cu condiția ca întâlnirea să se desfășoare într-un loc neutru, angajându-ne să suportăm eventualele costuri necesare. Considerăm că desfășurarea întâlnirii într-o instituție publică nu asigură garanțiile de neutralitate și confidențialitate necesare în această fază de tratative amiabile, conform regulilor FIDIC. În plus, dvs. ați acceptat prin faxul din 05.08.2015 desfășurarea întâlnirii într-o altă locație, cu condiția ca costurile să fie în sarcina antreprenorului, ceea ce s-a și întâmplat”, se arată în scrisoarea trimisă de Cristoph Atzwanger, patronul companiei care s-a ocupat de construcția gropii de gunoi.
Întâlnirea are loc chiar în aceste momente la sediul Prefecturii Cluj. Vom reveni cu amănunte.

Post-ul EXCLUSIV Italianul de la Atzwanger a refuzat intalnirea cu oficialii CJ Cluj. Ce se intampla cu groapa de gunoi. apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

GAZETA de Cluj a avut dreptate! MS : Constantin CIUCE nu are voie sa opereze copii. DE CE TACE Colegiul Medicilor?

$
0
0
Constantin Ciuce, chirugul generalist care a operat zeci de copii, nu are voie sa opereze prunci pentru că nu are specializarea necesara, arata un document oficial emis de Ministerul Sănătății. În schimb, Ministerul a trimis un act către Colegiul Medicilor, în care aceștia trebuie să se pronunțe pe această speță, însă răspunsul lor întârzie să apară. Culmea este că președintele colegiului medicilor din Cluj, Aurel Bizo, s-a antepronunțat pe acest caz, luându-i apărarea lui Constantin Ciuce, vechiului său prieten. Constantin Ciuce a vrut să o opereze pe Sara Maria, deși aceasta suferea de o hernie diafragmatică destul de severă, cu puține șanse de supraviețuire, spunând că cei de la Spitalul de Copii nu au experiență în domeniu. Surse din Spitalul de Copii ne-au arătat că au fost operați peste 20 de copii cu hernie diafragmatică în ultimii nouă ani. Deci medicii de acolo au experiență, numai că Ciuce trebuie musai să încalce legea. Ei bine, suntem curioși dacă acum va mai opera copii, deși nu mai îi dă voie nici Ministerul Sănătății. Gazeta de Cluj va monitoriza săptămânal operațiile făcute de profesorul Ciuce să vedem dacă acum mai încalcă legea. Pentru că până acum scuza lui a fost că nu l-a anunțat nimeni că încalcă legea, dar acum daca a fost deja notificat, atât de conducerea Spitalului, care i-a transmis răspunsul Ministerului Sănătății, cât și de Corpul de Control al aceluiași minister, s-ar afla într-o situația destul de delicată. Nu că nu ar fi deja pentru că necunoașterea unei legi nu te absolvă de rigorile ei. 
  Gazeta de Cluj scria încă de la începutul lunii iulie că medicul Constantin Ciuce operează copii în afara legii. Citește articolul pe această temă mai jos:

Medicul Constantin Ciuce operează COPII în afara LEGII: ”Nu sunt chirurg pediatru”Constantin Ciuce net

Mai citește și:

Medicii din Spitalul Județean explică IMINENȚA morții copilului.gabriela zaharia cristina ghervan medici spitalul judetean cluj


Cum îi dă Ministerul Sănătății cu legea peste ochi profesorului Ciuce

”Astfel, potrivit art. 642 alin. (4) și (5) personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse în exercitarea profesiei și atunci când își depășește limitele competenței, cu excepția cazurilor de urgență în care nu este disponibil personal medical ce are competența necesară”, se arată în răspunsul oficial al Ministerului Sănătății remis Spitalului Județean Cluj.

Gazeta de Cluj este primul ziar din Cluj care a spus atât că medicul Constantin Ciuce nu are voie să opereze copii, cât și prima publicație care a oferit publicului acest răspuns al Ministerului Sănătății, în ediția tipărită de luni. Mai jos puteți citi un fragment din articolul care a apărut încă de sâmbătă la tarabe și de luni în ediția online, precum și articolul integral:

„În consecință în cazul în care domnul Prof. Dr. Constantin Ciuce nu deține titlul de specialist în chirurgie pediatrică sau titlul de specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, nu poate desfășura activități medicale în aceste specialități”, citam din adresa Ministerului Sănătății în ediția tipărită a ziarului Gazeta de Cluj care a apărut sâmbătă la tarabe.

Citește articolul integral:

Dragoş Pieptu, judecat pentru corupţie şi verificat de toate OLAF şi Comisia Europeană, dă lecţii de moralitate

Vom reveni cu amănunte pe acest caz în cadrul acestei săptămâni.

Post-ul GAZETA de Cluj a avut dreptate! MS : Constantin CIUCE nu are voie sa opereze copii. DE CE TACE Colegiul Medicilor? apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

ULTIMA ORĂ!(Foto) Tânără de 19 ani, lovită de un camion în Florești

$
0
0
În urmă cu o oră un camion ce circula pe DN1 din Comuna Florești a lovit o tânără de 19 ani. Martorii spun că acesta tânăra a fost transportată la spital. Aceasta a fost lovită pe trecerea de pietoni de un autovehicul de tonaj mare! „Autoritățile au fost semnalate și  în acest moment se află un echipaj de poliție la locul accidentului. La ora aceasta putem confirma că o tânără de 19 ani a fost lovită de către un camion ce nu a acordat prioritate. Conducătorul  auto în  vârstă de 38 de ani  era la volanul unei basculante pe banda 1 către Cluj-Napoca. Acesta este domiciliat în comuna Iara. Dorim să precizăm că traficul nu a fost  blocat ci  doar  alternat pe cealaltă bandă. La această oră nu există dificultăți de circulație în zonă” declară pentru Gazeta de Cluj, purtătorul de cuvânt IPJ Cluj. Potrivit surselor aceasta era conștientă în momentul în care a fost transportată de urgență la spital. floresti accident

Post-ul ULTIMA ORĂ!(Foto) Tânără de 19 ani, lovită de un camion în Florești apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.


Exclusiv! Sporiș în defensivă: „Nu am știut de impozit nici eu nici ceilalți colegi”

$
0
0

După declarațiile președintelui Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, din care se înțelegea că Radu Sporiș ar fi putut să prevină situația de la Cluj Arena, acesta din urmă reacționează.(vezi material complet aici)

„Cât am fost consilier al lui Uioreanu nu s-a pus problema plății impozitului de către Cluj Arena din nicio parte. acest aspect se poate verifica. De fapt, nu s-a pus problema vreunui impozit, iar situația asta a aparut la finalul lui 2014” explică pentru Gazeta de Cluj, președintele Consiliului Administrativ, Radu Sporiș.
radu sporisÎntrebat cum de nu a știut despre datoria de a plăti impozitul sau dacă atunci când a preluat mandatul, dacă a fost pus la curent cu privire la cui i s-ar fi cuvenit responsabilitatea acesta a declarat că nu știa.
„Nu știam nici ceilalți colegi. Ba mai mult, s-au cerut acte contabile, și după cum am precizat și  astăzi, nu apărea acest impozit. Noi am preluat mandatul în 2012, prin septembrie, iar dacă se face un studiu cu privire  la impozitele care s-au calculat acum, retroactiv, ar fi trebuit să fie undeva la două milioane deja. Consiliul Administrativ nu manevrează banii și nu are acces la conturi” completează acesta.
De asemenea Sporiș explică faptul că la finalul anului 2014 când Curtea de Conturi a stabilit că SC Cluj Arena SA va trebui să plătească impozit, au fost informate ambele instituții administrative: Consiliul Județean și Primăria. S-a întocmit mai apoi o contestație a decizie care era semnată și de instituția județului, iar între timp, la o zi după festivalul UNTOLD conturile societății ce administrează stadionul au fost blocate.

Post-ul Exclusiv! Sporiș în defensivă: „Nu am știut de impozit nici eu nici ceilalți colegi” apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Alina Gorghiu vine cu o veste PROASTĂ pentru BOC. Nu va fi candidatul PNL la Primăria Cluj-Napoca

$
0
0
Alina Gorghiu, președintele PNL, spune că nu este sigură că Emil Boc va fi candidatul PNL la Primăria Cluj-Napoca după înscrierea lui Traian Băsescu în PMP. După cum se știe, Boc a fost întotdeauna ”cățelușul” fostului președinte, susținând-o chiar și pe favorita acestuia, Elena Udrea, în primul tur al alegerilor prezidențiale de anul trecut. Fostul șef al statului a anunțat că din toamnă poate se va înscrie în PMP.   
"Şi-a depus candidatura domnul Boc. O să fie o discuţie pentru că nu aş vrea să reînvie sensibilităţi pe care le-a avut domnul Boc după ce şi-a anunţat înscrierea Traian Băsescu în PMP. Aş vrea să ştiu şi eu foarte clar, în calitate de copreşedinte PNL, dacă este trup şi suflet în această formulă sau se uită cumva în spate şi vrea altceva, poate vrea să facă un pas lateral. Rămâne de văzut, nu-mi este foarte clar direcţa de la Cluj Napoca, nu ştiu dacă va fi Emil Boc, nu sunt atât de sigură că Emil Boc va fi candidatul, aşa fără să ezit. O să fie o discuţie în interiorul partidului, în mod cert, pe acest subiect”, a spus Gorghiu la B1 TV.
Vasile Blaga, celălalt copreședinte al PNL, a trebuit să declare într-o conferință de presă că Emil Boc și-a înscris candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca pentru că actualul edil nu a dorit să facă comentarii pe această temă. Mihai Seplecan, actualul președinte al CJ Cluj, este un alt candidat care și-a depus intenția de candidatură la Primăria Cluj-Napoca pe listele PNL.

Post-ul Alina Gorghiu vine cu o veste PROASTĂ pentru BOC. Nu va fi candidatul PNL la Primăria Cluj-Napoca apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Salariile cresc în sistemul sanitar cu 25% pe an! Petru Șușca: Măsură binevenită, dar trebuie acordate în funcție de performanță

$
0
0
Victor Ponta, primul ministru al României, a anunțat că vor crește salariile din sistemul medical cu 25% pe an până în 2018, măsura va intra în vigoare la 1 octombrie 2015. Guvernul va adopta o ordonanță de urgență în această privință săptămâna viitoare. Ponta a spus că 181.000 de persoane vor beneficia de această majorare din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi autoriăţilor publice locale, precum şi peste 13.000 de persoane din ministerele care au reţea proprie de sănătate. Petru Șușca, managerul celui mai mare spital din România- Spitalul Județean Cluj, a dat o scurtă declarație pe această temă în care salută măsura luată pentru sistemul sanitar, doar că spune că ar trebui să fie introdus și un criteriu de performanță. petru-susca
”Mărirea salariilor din sistemul sanitar este un lucru foarte bun și bine venit, dar părerea mea e că salariile din sistemul sanitar ar trebui acordate și în functie de performanță. În acest moment nu cred că se pune problema, dar obligatoriu în momentul în care crești salariile trebuie să ai în vedere și performanța fiecăruia pentru că nu mi se pare normal ca un medic care face 1 sau 10 intervenții chirurgicale pe lună să fie plătit la fel ca unul care face 70 de intervenții într-o luna. Desigur, trebuie avută în vedere și complexitatea cazurilor. Obligatoriu în sănătate, ca și în orice alt domeniu, trebuie inclusă salarizarea în funcție de performanță”, a declarat pentru Gazeta de Cluj Petru Șușca, managerul Spitalului Județean Cluj.

Spitalul Județean Cluj are un buget lunar de 9,2 milioane de lei pentru salarii, însă această sumă ar putea crește peste valoarea de 11,5 milioane de lei de la 1 octombrie 2015. Bugetul lunar al unității sanitare este de 11,25 milioane de lei, în urma contractului cu Casa de Asigură de Sănătate, din care 66% merg către salariile personalului. CAS asigură 7,5 milioane din salariile Spitalului Județean Cluj, iar Ministerul Sănătății încă 1,7 milioane de lei.  Cel mai mare spital din Transilvania avea 2.953 de angajați la 31 iulie, însă în luna august au mai angajat încă 80 de persoane.

MIHAI MOISESCU-GOIA, directorul DSP Cluj, a declarat că este în concediu și nu dorește să facă o declarație pe tema măriri salariilor din sistemul sanitar. 

Post-ul Salariile cresc în sistemul sanitar cu 25% pe an! Petru Șușca: Măsură binevenită, dar trebuie acordate în funcție de performanță apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

NOI DOCUMENTE EXCLUSIVE vis-a-vis de GROAPA de GUNOI: BOC nu respectă TERMENUL LEGAL

$
0
0
Emil Boc nu respectă legea în ceea ce privește emiterea autorizației de urbanism și întârzie în afara legii. El nu vrea să acorde autorizație de urbanism pentru închiderea rampelor, întârziind astfel proiectul finanțat european intitulat ”Sistemul de management integrat al deșeurilr în județul Cluj”. Conflictul dinte Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj pe tema deșeurilor pare să explodeze, dar chiar să nu respecți legea pentru a pune ”bețe în roate” unui proiect finanțat european pare incredibil. Însă o confirmă documentele oficiale prezentate mai jos: groapa de gunoi (2)groapa de gunoi (1)
”Antreprenorul ne-a înștiințat asupra faptului că, în data de 15.06.2015, cu numărul de înregistrare 226320/42 a fost depusă la registratura municipiului Cluj-Napoca cererea și documentația pentru obținerea certificatului de urbanism pen tru închiderea depozitului neconform de deșeuri urbane de la Pata Rât”, arată un document oficial de la CJ Cluj trimis Primăriei Cluj-Napoca.
Oficialii CJ Cluj își exprimă speranța că oficialii Primăriei Cluj-Napoca vor respecta legile și vor emite cu celeritate actele.

Post-ul NOI DOCUMENTE EXCLUSIVE vis-a-vis de GROAPA de GUNOI: BOC nu respectă TERMENUL LEGAL apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Seplecan a câștigat pactul cu Boc, Nicoară și Buda. Soluția pentru deșeuri în schimbul funcției dorite

$
0
0
Conform președintelui, Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan au  existat discuții cu Emil Boc, Marius Nicoară și Daniel Buda pentru situația critică a deșeurilor. Lui Seplecan i s-a promis că dacă soluționează problema cu depozitarea gunoielor, în 2016 va putea candida pe orice funcție dorește. „Am stat la ușa celor de la Prosal să îi rog să vină să ne ajute cu deșeurile. Aceștia au  acceptat și prin asta vom construi o rampă de depozitare a gunoaielor la Turda. Se va reveni  la tariful intițial de colectare a deșeurilor. Sunt de două luni președinte al CJ Cluj și în sfârșit am găsit o soluțe pentru problema cu deșeurile. De asemena am  purtat discuții cu Marisu Nicoară, Daniel Buda și Emil Boc iar cel din urmă mi-a spus că dacă voi găsi o soluție la problemă, în 2016 voi putea candida pe ce funție doresc” explică Mihai Seplecan. Joi, 20 august a avut loc o conferință de presă la instituția județului prin care cei de la Prosal au aunțat că voi investi două milioane de euro într-o rampă de colectare a deșeurilor și o stație de sortare ecologică. Potrivit acestora, acțiunea ia curs datorită institențelor și rugăminților președintelui Seplecan.

Post-ul Seplecan a câștigat pactul cu Boc, Nicoară și Buda. Soluția pentru deșeuri în schimbul funcției dorite apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Un autobuz CTP golit în plin TRAFIC! Clujenii au cerut să DESCHIDĂ ușa între STAȚII!

$
0
0

Un autobuz CTP ce circula pe traseul liniei 25 a rămas blocat în trafic înainte de bifurcația cu strada Clinicilor și Calea Moților. După ce au stat mai bine de 20 de minute, pasagerii i-au cerut șoferului să deschidă ușile pentru a părăsi mijlocul de transport. Revoltați că vor întarzia la locul de muncă,clujenii susțineau că este o bătaie de joc să mai plătești bilet de călătorie și au cerut să li se deschidă ușa în plină stradă pentru a coborî.

 

„Dimineața mă pornesc la 8.30-8.45 pentru ca să ajung în centru la muncă. Segmentul teribil din traseul dinspre Mănăștur spre Centru, începe de la fosta Fabrică de Bere până la primăria mult iubită a lui Boc, În dimineața  aceasta am cerut să ne deschidă soferul ușile de la autobuz, chiar dacă era în trafic, pentru ca să coborâm și să mergem  la pas. Așa sigur ajungem mai repede. Nu că aș fi împotriva mișcării dar în costum nu prea poți și în haine normale nici așa. Ai nevoie de echipament de alpinist să treci prin sălbăticia ce există pe Calea Moților. Să scoată domnule biletul de călătorie și să impună unul de staționare dacă vor  bani de la noi. Că de fapt asta faci în Cluj-Napoca: staționezi.” declară revoltat un  clujean.

De asemenea călătorii susțineau că nu este prima dată când intră în  autobuz, compostează biletul de călătorie și coboară înainte de destinație chiar în mijlocul drumului, pentru a găsi alte căi de a ajunge la locurile de muncă sau chiar la ghișeele de taxe și impozite.

 

Post-ul Un autobuz CTP golit în plin TRAFIC! Clujenii au cerut să DESCHIDĂ ușa între STAȚII! apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Jucătorii de pe piaţa evenimentelor electronice din Capitala Tineretului

$
0
0

Cluj-Napoca este Capitala Tineretului în 2015, iar tinerii cer evenimente electronice. Trei mari jucători îşi dispută piaţa organizării de evenimente electronice, fiecare având avantajele şi dezavantajele lor. Untold Festival, organizat de Federaţia Share, a avut cel mai mare număr de participanţi, atrăgând un sfert de milion de participanţi. Electric Castle, organizat de Asociaţia Boiler, împreună cu  ”fratele mai mic” Electric City au oferit o alternativă celor care gustă atât muzica electronică, cât şi soundurile conexe, iar cei de la Alandala Events au venit cu evenimente organizate în clubul Midi, au adus publicului party-urile Alandala şi pregătesc în toamna acestui an festivalul Mioritmic. Problema este că deocamdată colaborarea dintre cei trei organizatori de evenimente este admirabilă, dar lipseşte cu desăvârşire.

  Cel puţin această colaborare pare unilateral dezvoltată: cei de la Federaţia Share îi ajută pe ceilalţi doi competitori, iar înapoi primesc ignoranţă sau critici. Iar când mai pui la socoteală că pe unii îi ajută chiar şi material îţi dai seama că această concurenţă nu este una tocmai onestă...   Misiunea dificilă pentru Capitala Tineretului Federaţia Share are o misiune dificilă. Organizatorul Capitalei Tineretului trebuie să ducă la bun sfârşit o titulatură câştigată cu greu pentru oraşul Cluj-Napoca. Iar sfârşitul de an nu se anunţă unul cu multe evenimente de mare anvergură. Chiar dacă cei de la Federaţia Share pregătesc numeroase evenimente, cum ar fi cel din cea mai scurtă zi din an, doar Mioritmic mai organizează un eveniment electronic la o scală mai mare. Şi mai sunt micile petreceri organizate de cei de la Alandala Events, intitulate Alandala: Day&Night, la Sala Polivalentă şi cazinoul din parcul central, precum şi By the Lake pe malul lacului Tarniţa. Cele mai mari evenimente electronice din judeţul Cluj au fost Untold Festival, care a strâns aproximativ 250.000 de participanţi şi Electric Castle, care a adunat 100.000 de festivalieri. La sfârşitul articolului puteţi vedea şi ce spun doi specialişti despre viitorul evenimentelor de acest gen, iar în continuare puteţi vedea cum se împarte finanţarea publică pentru a atrage fanii muzicii electronice în Cluj.   untold public Evenimentele se fac cu finanţare publică Atât Electric Castle, Untold, cât şi Mioritmic se fac cu ajutorul banilor publici. Adică ai populaţiei.  Chiar dacă este o discrepanţă majoră între sumele primite de Federaţia Share, care a primit bani pentru întreg proiectul de Capitala Tineretului şi 1,8 milioane de lei pentru antamarea artiştilor din cadrul festivalului, şi celelalte evenimente, este o diferenţă semnificativă şi între publicul atras de cele trei evenimente. De exemplul Mioritmic din 2014 a strâns în trei zile 10.000 de oameni, iar anul acesta va avea loc doar în două zile, între 9-10 octombrie. Untold a strâns de la prima ediţie 250.000 de participanţi, iar Electric Castle, aflat la a treia ediţie, a adunat 100.000 de oameni în toate cele patru zile de festival. Fratele mai mic, Electric City, a rămas doar cu 6.000 de oameni. Federaţia Share a primit 4,1 milioane de lei pentru toate evenimentele Capitalei Tineretului, pe când Alandala Events a primit 280.000 de lei doar pentru Mioritmic, iar asociaţia Boiler 84.000 de lei atât pentru Electric City, cât şi Electric Castle. Aşa că nici finanţarea publică nu este direct proporţională cu numărul de participanţi.   Colaborarea unilaterală în loc de multilaterală Toate evenimentele din Capitala Tineretului au fost promovate pe pagina de Facebook a Federaţiei Share. Fie că vorbim de Electric City, Electric Castle, Alandala Events sau chiar de festivalul organizat chiar de ei, Untold. În schimb, pe pagina de facebook a Electric Castle şi Alandala Events am observat tăcere absolută în perioada Untold Festival. O tăcere aproape morbidă ca şi cum nu s-ar întâmpla nimic în Cluj-Napoca. Nu zicem că cei de la Untold Festival nu s-au descurcat şi fără ajutorul competiţiei, doar că acei concurenţi ar fi putut da dovadă de fair-play. Nu ar fi fost corect să facă un gest din care nu ar fi avut nimic de pierdut?   Electric City nu au avut toate actele de la Primăria Cluj-Napoca Electric City, evenimentul organizat de Asociaţia Boiler, considerat ”fratele mai mic” al Electric Castle, a încercat să acceseze finanţare de la Primăria Cluj-Napoca. Dosarul lor a fost incomplet şi din acest motiv au fost refuzaţi de către municipalitate. Nu este singurul proiect refuzat al celor de la Asociaţia Boiler, care au mai încercat să organizeze Booha College Campus Festival tot cu ajutorul unei finanţări de la municipalitate, însă nici în acest caz nu au avut dosarul complet. De altfel, nici nu au mai făcut acest eveniment conform unei simple căutări. Nu este prima problemă pe care o întâmpină cei de la Boiler cu finanţarea din bani publici. Electric Castle a beneficiat anul trecut de o finanţare de 60.000 de lei de la Consiliul Judeţean Cluj, pe care nu a accesat-o. Ca să primeşti finanţare pe bani publici în baza Legii 350/2005 trebuie să dai dovadă de transparenţă şi să prezinţi toate cheltuielile pe care le-ai făcut în cadrul evenimentului organizat de tine. Oricum, cei de la Electric Castle au beneficiat de ajutorul Consiliului Judeţean Cluj în ceea ce priveşte infrastructura. Şi aici nu ne referim la un ajutor acordat transparent, în baza unei finanţări bazate pe Legea 350/2005, prin intermediul căruia se accesează acest tip de fonduri. Oficialii CJ Cluj le-au acordat celor de la Boiler încă de la prima ediţie a Electric Castle un suport în ceea ce priveşte infrastructura la castelul Banffy din Bonţida. Vă daţi seama cât i-ar fi costat pe cei de la Electric Castle ca la prima ediţie să tragă curent de înaltă tensiune până la poarta castelului?   Au primit totuşi bani... ca să-şi taie propria cracă Cu toate că Asociaţia Boiler nu a îndeplinit toate condiţiile pentru a primi finanţare de la municipalitatea clujeană, ei tot s-au ”înfruptat” din fondurile primăriei Cluj-Napoca. Indirect. Asociaţia Boiler a primit o finanţare de la Federaţia Share pentru Electric City din banii destinaţi Capitalei Tineretului. Mai precis, cei de la Federaţia Share le-au construit o scenă în cadrul Electric City. Dar nu au fost mulţumiţi. Pentru că finanţarea primită de la Federaţia Share nu i-a oprit pe cei de la Boiler, în frunte cu PR-ul Andi Vanca, să sară la gâtul propriilor finanţatori cu proxima ocazie.   andi vanca net Electric Castle, festivalul ”eco” susţinut de cancerigenii de la Kronospan Cu toate că cei de la Electric Castle pozează în festival ”eco” nu am auzit să facă o acţiune împotriva tăierii pădurilor. Sau să se alăture miilor de protestatari împotriva dezvoltării fabricii de la Kronospan pe motive că folosesc substanţe cancerigene. Mai ales când au drept sponsor unul dintre cel mai mare prelucrător de lemne din România, Kronospan. La fabrica căruia s-au adunat adevăraţii militanţii eco pentru a protesta atât împotriva noxelor emise, cât şi a tăierii abuzive a copacilor. Dar Electric Castle nu îşi ”taie craca” propriei finanţări, ei doar s-au decis să ”taie” mâna care i-a hrănit prea puţin, respectiv Federaţia Share. Cu toate că au primit o finanţare de 12.000 de euro pentru o scenă de le Federaţia Share, i-au atacat chiar înainte de demararea festivalului Untold cu atacuri de plagiat. Nici nu i-au promovat deloc pe Facebook, fapt făcut de cei de la Federaţia Share când a avut loc Electric City şi Electric Castle. Dar când oficialii din Asociaţia Boiler au văzut succesul de care beneficiază Untold au tăcut mâlc şi şi-au băgat ca struţii capul în nisip la Airfield Festival. În caz că nu aţi auzit, este un mic festival organizat pe aerodromul din apropierea Sibiului simultan cu Untold Festival. Dar ca să vedeţi că cei de la Untold nu le răspund atacurilor cu atacuri, ei au oferit un punct de vedere diplomatic referitor la finanţarea pe care le-au acordat-o celor de la Electric City. ”Federaţia Share Cluj-Napoca a sprijinit proiectul Electric City - Youth Day cu ceea ce au însemnat costurile de amenajare ale scenei principale din cadrul evenimentului. Este vorba despre o sumă de 12.000 euro pentru acest proiect. Primăria Cluj-Napoca a sprijinit Federaţia Share Cluj-Napoca cu 1,65 milioane lei în 2015, pentru cele 365 de zile ale programului "Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului". În acest context, am făcut tot posibilul să contribuim la proiectele care au demonstrat deja că aduc valoare comunităţii noastre, să susţinem iniţiativele venite din sectorul de tineret şi să dezvoltăm proiecte noi, cu potenţial semnificativ pentru viitorul Clujului, aşa cum ne-am asumat încă din momentul în care am aflat că oraşul nostru a câştigat acest titlu. Electric City este unul dintre cele mai importante proiecte de divertisment din programul Cluj2015, a fost un succes şi rămâne un punct de referinţă pentru prima parte a anului în care Clujul este Capitala Europeană a Tineretului. Este unul dintre proiectele noi care "s-au născut" în acest an şi sperăm să continue şi în anii ce urmează”, a declarat pentru Gazeta de Cluj Diana Apan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Share.   Părerea specialistului în evenimente Mircea Buteanu este un specialist în evenimente care din 2012 încearcă să aducă altfel de reprezentanţii în Cluj-Napoca. Patronul clubului Diesel şi a Diesel Events încearcă întotdeauna să organizeze evenimente speciale. Asta nu înseamnă că nu cunoaşte organizatorii de festivaluri de muzică electronică şi nu studiază piaţa. ”Nu aş zice că este o luptă pentru că ei acoperă segmente diferite din cadrul muzicii electronice. Midi se referă la curentul house şi club, Electric Castle acoperă o altă zona a muzicii electronice şi nu e vorba numai de muzica electronică, şi-au extins oferta de artişti şi se caracterizează prin apetitul publicului pentru ”happening”, decât pentru invitaţi şi line-up, iar Untoldul a fost un eveniment foarte mare. Untold Festival a fost peste aşteptările mele, sper că nu se va repeta în oraş şi îşi vor găsi un loc în afara oraşului, de altfel a fost benefic în oraş. S-au axat pe nume mari. Numai să aibă tinerii atâţia bani ca să poată cheltui şi acolo şi dincolo. Nu aş zice că se mănâncă unul pe celălalt. Orgoliile doar.  Nu aş zice că toţi de la Electric Castle merg şi la Midi. La Untold s-au dus pentru că invitaţii au fost nume foarte mari. Nu aş zice că se suprapun cele trei evenimente. Este loc pentru fiecare. Mai departe vor vedea dacă se vor descurca, acesta este examenul maturităţii.   Banii publici se duc pentru oamenii care au bani În principal sunt împotriva acordării de bani publici în showbusiness, care este totuşi un business privat. Cred că mai degrabă banii ar trebui să fie direcţionaţi spre zone artistice şi culturale care trebuie susţinute şi care se pot adresa unor segmente de consumatori care au mai puţini bani şi ar dori o viaţă mai îndeplinită. Pe de altă parte nu pot să neg că Untold,  Electric Castle şi Mioritmic aduc nişte bani înapoi la buget care se văd în oamenii care vin şi cheltuiesc banii în oraş. Nu toate evenimentele care aduc bani la buget trebuie susţinute de la buget. Sunt multe alte evenimente care vând bilete şi nu primesc bani de la buget. Nu cred că ar fi normal. Anul acesta este un an excepţional, capitala tineretului. Dacă se urmăreşte o strategie pentru dorinţa Clujului de a deveni Capitală Culturală Europeană ar putea să se facă o strategie a administraţiei locale. Eu cred că banii publici nu au ce caută în domeniul acesta. Oraşul poate să sprijine alte lucruri, dar nu cu bani. Să pună la dispoziţie chestiuni de logistică, să ajute în zone de promovare. Este o mare problema într-un oraş ca şi Clujul că zonele de promovare sunt foarte puţine. Realmente e o nebunie. Oraşul ar trebui să îşi facă un proiect să îşi găsească zone, spaţii pe care să se poată face promovarea evenimentelor. E o temă pentru administraţia locală să rezolve problema promovării de evenimente. Nu numai de evenimente mari gen Untold, Mioritmic şi mai ştiu eu ce. Mai există opera, teatru, care trebuie să ajungă la public nu numai pe canale online. Pentru că nu toţi consumatorii de cultură şi divertisment sunt tot timpul online. Altfel, ca o remarcă, pot să spun că între Cluj şi celelalte oraşe din ţară rămân vreo 6-8 locuri neocupate. Bucureştiul ar fi pe locul 1 la organizarea de evenimente, că este capitala, pe locul 2 este Clujul şi următorul oraş ar fi pe locul 9 ca viaţă culturală, artistică. Tot ce se întâmplă în mişcare, dinamică. E o gaura mare şi alte oraşe la care ne uităm anterior cu invidie şi admiraţie arată mai prăfuite şi provincial. Clujul a înflorit în ultimii ani din varii motive. Sperăm să se oprească la timp să nu înflorească mai mult”, a mărturisit pentru Gazeta de Cluj Mircea Buteanu , directorul Diesel Events, care a adus în Cluj concerte ale unor nume internaţionale mari cum ar fi Al Di Meola, Goran Bregovic, Baletul din Sankt Petersburg, Buena Vista Social Club şi multe alte evenimente.   untold 2016 vs electric castle 2016 Capitala Tineretului în deschidere la Capitala Culturală Europeană Cluj-Napoca îşi doreşte să fie mai mult decât Capitala Tineretului: Capitala Culturală Europeană în 2021. Porneşte din postura de favorit, însă în ultimele competiţii, favoriţii nu au primit titlul. Iar după o bună organizare a evenimentului Capitala Tineretului, Cluj-Napoca a dovedit că se poate descurca şi fără acel titlu. Acesta ar putea fi motivul pentru care Cluj-Napoca poate pierde acest titlu. Pare absurd, însă asta o dovedeşte studierea competiţiei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.  Din acest motiv am vorbit cu Florin Moroşanu, directorul asociaţiei care se ocupă de competiţie din partea oraşului Cluj-Napoca, pentru a vedea viziunea lui cum ar putea arăta Untold, Electric Castle şi evenimentele organizate de Alandala Events într-o eventualitate în care urbea de pe Someş câştigă titlul mult râvnit. Capitala Tineretului organizată în Cluj-Napoca poate fi un paşaport real pentru ca urbea de pe Someş să devină Capitala Culturală Europeană în 2021. ”Din punctul meu de vedere evenimentele acestea intră în categoria evenimentelor de divertisment. Ele au un impact asupra oraşului din punct de vedere turistic, economic. Unele dintre ele reprezintă dimensiuni ale culturii pop. Dar din ceea ce noi ca şi oras candidat facem acum abordarea noastra este puţin diferită. Nu intră deloc în contradicţie cu ceea ce se întâmplă în oraş, dimpotriva oraşul este viu, dinamic şi aceste evenimente ajută la dezvoltarea turistică şi economică a oraşului. Sunt importante pentru componenta divertismente şi pentru tinerii care sunt în oras, însă sunt abordări puţin diferite. Ce ne dorim noi să facem e că pentru evenimentele care formează agenda culturală a oraşului fie că vorbim de TIFF, de Jazz in the Park, de Electric Castle ceea ce ne-am dori ar fi ca aceste evenimente să se plieze pe tema cu care oraşul candidează la titlul respectiv. Lucrul acesta poate fi făcut lejer pentru oricare dintre evenimentele majore din oraş. Dar asta va fi o discuţie cu operatorii culturali şi cu operatorii de pe piaţa de divertisment astfel încât să îşi pregătească din timpul evenimentele”, a explicat pentru Gazeta de Cluj Florin Moroşanu, directorul executiv al Asociaţiei  Cluj Capitală Culturală 2021.   Cluj-Napoca a trecut cu brio din primele opt luni ale Capitalei Tineretului. Urmează un final de an care trebuie să se ridice la nivelul evenimentelor care au fost până acum. Şi urmează, mult mai important, candidatura la Capitala Culturală Europeană. Iar premise sunt pentru obţinerea titlului. Să vedem ce deliberează juriul.  
0,016%  este procentajul din finanţarea acordată Capitalei Tineretului de către Consiliul Judeţean Cluj. Spre deosebire, Primăria municipiului Cluj-Napoca a acordat 93% din finanţarea evenimentelor, iar Ministerul Tineretului a venit cu doar 100.000 de lei dintr-o finanţare totală de 4,1 milioane de lei acordată din bani publici.  
Banii publici primiţi de principalii trei organizatori de evenimente electronice din Cluj
  1. Federaţia SHARE(Untold) - 4.120.000 de lei (2,2 milioane în 2014 şi 1.650.000 lei în 2015 de la Primăria Cluj-Napoca, 70.000 de lei de la Consiliul Judeţean Cluj şi 100.000 de la Ministerul Tineretului)
  2. Alandala Events (Mioritmic) - 280.000 de lei (de la Primăria Cluj-Napoca)
  3. Asociaţia Boiler (Electric City şi Electric Castle) - 84.000 de lei (30.000 de la Consiliul Judeţean Cluj şi 54.000 de lei de la Federaţia Share)

Post-ul Jucătorii de pe piaţa evenimentelor electronice din Capitala Tineretului apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.


CITR şi Andrei Cionca mai au o insolvenţă cu suflet penal de faliment

$
0
0

Leonardo, unul dintre cei mai mari distribuitori de încălţăminte din România, a trecut printr-o insolvenţă păguboasă cu cei de la Casa de Insolvenţă Transilvania, societate controlată de Andrei Cionca. Pe deasupra că după 6 ani de insolvenţă societatea a intrat în faliment, s-a reuşit trecerea unei părţi a ”activelor” pe o altă societate. Mai mult, în societate s-au introdus diverse facturi care ar fi suspecte, conform unor surse. Aceasta cu toate că unii dintre angajaţi nu şi-au primit restanţele salariale. Iar cum toate s-au întâmplat şi de această dată cu complicitatea lui Cionca, se pare că va apărea un nou dosar penal în urma acestei proceduri. Ne întrebăm câte dosare penale vor reuşi să ”adune” CITR şi Cionca până când cineva va lua măsuri pentru ca insolvenţele din România să treacă în sfera legalităţii.

  Publicitatea merge la o firmă mică de soft Servicii de curăţenie, de întreţinere şi de publicitate. Aşa s-au gândit cei de la CITR că ar putea scăpa Leonardo de insolvenţă. Introducând aceste facturi în societate, care au fost plătite ilegal înainte de a la acorda salariile angajaţilor, conform unor surse. Culmea este că societăţile cu care s-au încheiat aceste contracte sunt unele obscure, cu cifre mici de afaceri şi care nu sunt specializate în domeniu. Vă dăm doar un exemplu elocvent: publicitatea s-a achiziţionat de la o societate de calculatoare, care se ocupă cu software-ul.   Leonardo s-a mutat pe Leonardo LEONARDO SHOES MARKET este o firmă înfiinţată în noiembrie 2014, cu toate că falimentul societăţii de bază, Leonardo, a fost abia pronunţat în primăvara acestui an. Deci cei de la Leonardo au simţit o apropiere a falimentului şi din acest motiv se pare că au mutat ”afacerile”  profitabile pe o altă societate. Leonardo Shoes Market este administrată de acelaşi Florin Panea, administratorul Leonardo şi acţionarul majoritar. Printre acţionari se află o societate din Italia, Calzaturificio Aldopar, precum şi de o firmă controlată de acelaşi Panea Florin şi de Panea Maria, Leonardo Trading. O altă firmă pe care s-ar fi mutat activităţile este LEONARDO CALZATURE & PELLETTERIE. Societatea este deţinută de firma iniţială, cu 5% din acţiuni şi de o firmă chineză, Keen Wealth Hong Kong. Însă administratorul şi acestei societăţi este acelaşi Panea Florin, împreună cu Radu Ştefan Anton şi Relu Maricel Păun. Deci cum ar veni Leonardo s-a mutat pe alte firmă, controlate de acelaşi Florin Panea, omul care a administrat societatea ”mamă” Leonardo spre faliment. La aşa administrator, aşa schimbare, aşa societăţi.   Au mutat 25 de magazine pe noua firmă Leonardo a mutat 20-25 de firme de pe societatea falimentară pe cea sănătoasă într-o mişcare care miroase nu tocmai plăcut având în vedere că ”societatea mamă” se apropie de faliment. Oricum, termenele în dosarul de insolvenţă ale societăţii de bază, judecat la Tribunalul Bihor, sunt mai mult decât generoase. Aproape cinci luni de zile au acordat magistraţii bihoreni între ultimele două termene, între iunie şi noiembrie. Vă daţi seama ce generoşi sunt până şi magistraţii cu o societate falimentară? Asta în timp ce angajaţii încă îşi aşteaptă salariile de la Leonardo. Oare o fi corect?   florin panea Datorii de 412 milioane din care 122 milioane către stat Societatea Leonardo a dat o ”ţeapă” uriaşă atât creditorilor, cât şi statului român. Datoriile societăţii erau calculate la o valoare incredibilă: 412 milioane de lei, dintre care 122 milioane de lei către bugetul de stat. Firma s-a dovedit o răsfăţată: prin programul de redresare, 80% din datorii (332,1 milioane lei) i-au fost şterse cu totul, şi nu doar către bănci şi furnizori, ci şi către buget, scriu jurnaliştii de la ebihoreanul.ro. De pildă, din cele 122 milioane lei datorate statului, în planul de restructurare a fost inclusă doar suma de 41 milioane lei. Pe lângă redimensionarea datoriilor, Leonardo a obţinut şi eşalonarea pe trei ani a plăţii celor rămase, mai puţin a creditelor bancare, pentru a căror achitare a obţinut o păsuire de şapte ani.   Cionca, suspect într-un dosar penal la DIICOT Andrei Cionca, patronul de la Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), are calitate de suspect într-un dosar în care este cercetat pentru constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani. Cei mai importanţi jucători din insolvenţă sunt vizaţi în dosarul penal 14/D/P/2014 şi pentru delapidare. Printre societăţile aflate în insolvenţă vizate sunt Leonardo, Romplumb, Victoria Holding, dar şi fabuloasa insolvenţă a societăţii Mox Construction, constructorul complexului Tower din Mănăştur. Cu toate că dosarul Tower a fost trimis de DNA Cluj în instanţă, iar Andrei Cionca este eternul cercetat de DNA central pentru delapidarea Romstrade, parchetele ar putea să îşi unească informaţiile legate de cel mai presupus corupt om din insolvenţă. Pentru că doar aşa poate ieşi adevărul la iveală.   Cionca şi locotenenţii formează de şapte ani un grup infracţional organizat Gazeta de Cluj a aflat în exclusivitate că DIICOT Cluj cercetează un grup infracţional organizat înfiinţat în urmă cu şapte ani de Andrei Valentin Cionca, patronul CITR, precum şi de nevasta acestuia, Cionca Anghelof Andreea Lăcrimioara, de ”locotenenţii” săi Radu Lotrean, Vasile Godîncă, Ion Florin Brisc şi Popa Sorin Anton. În cadrul acestui grup ar fi aderat în 2009 Oana Luca şi Pop Vasile Sorin, conform unor surse din DIICOT Cluj. Oana Luca a fost dată afară în 2013 de la Casa de Insolvenţă Transilvania şi s-ar fi despărţit în relaţii nu tocmai apropiate de Andrei Cionca, în schimb şi ea are calitate de suspect în cadrul acestui dosar. Exact ca toţi ceilalţi enumeraţi mai sus. Da, Andrei Cionca are în sfârşit calitatea de suspect într-un dosar penal.   Dosarul de la DNA al lui Cionca Andrei Cionca, patronul Casei de Insolvenţă Transilvania, este cercetat penal de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie(DNA) pentru lichidarea societăţii Romstrade. Cionca a dus o firmă cu afaceri de 1 miliard de euro în 2012 şi 2.500 de angajaţi la o societate falimentară cu 20-30 de angajaţi şi fără nicio afacere. Având în vedere creanţele de 1,7 milioane de lei, pe care Casa de Insolvenţă Transilvania le-a acceptat fără să cerceteze prea mult cererile creditorilor, societatea ar fi reuşit să iasă din procedura de insolvenţă dacă ar fi continuat contractele de 1 miliard de euro, adică 4,5 miliarde de lei. Romstrade ar fi rămas la un calcul simplu cu 2,8  miliarde de lei. Doar că Andrei Cionca nu a continuat nici un contract… Andrei Cionca şi a sa Casă de Insolvenţă Transilvania se pare că reuşesc să facă câte un ”şmen” din aproape toate insolvenţele pe care le gestionează. Ne întrebăm cât o să mai ţină? Pentru că anchete penale sunt din toate părţile. Dar chiar să deţină imunitatea absolută?   Acţionarii Leonardo PANEA FLORIN(acţionar principal şi administrator) GAL GRATIAN IVAN GRATIAN MLADIN NICOLAE OCTAVIAN CHINDLEA HOREA NICOLAE ISAI SANDOR POPOVICIU CASIAN NARCIS PAUN RELU MARCEL MURESAN AURELIAN DIMITRIE UJUPAN DOINA

Post-ul CITR şi Andrei Cionca mai au o insolvenţă cu suflet penal de faliment apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Cluj Arena se îndreaptă cu paşi repezi spre insolvenţă. Urmează decizia finală

$
0
0

Greşelile de management ale SC Cluj Arena SRL o îndrumă pe aceasta pe drumul inevitabil al insolvenţei. Proprietarul stadionului, instituţia de administrare a judeţului, vrea ca firma să se declare în insolvenţă pentru a afla cine a greşit. Cu toate că CJ Cluj a primit milioane de lei în cont de la societatea comercială mai sus menţionată, când vine vorba de plata datoriilor la impozit, poziţia lor rămâne fermă.

  Liderii politici ai judeţului vor lua o decizie finală cu privire la Cluj Arena în această săptămână. Speculaţiile cu privire la banii aruncaţi pe uşa Consiliului Judeţean ce deja au fost consumaţi, sau cu privire la obligaţiile directorului Radu Raţiu şi ale preşedintelui din Consiliul Administrativ al societăţii sunt în zadar. Conturile financiare ale Cluj Arena au fost blocate exact în perioada celui mai mare festival din oraş: UNTOLD. Deşi raportul Curţii de Conturi anunţa datoria acestora de a achita impozitul către primărie, conturile lor au funcţionat exact cât să menţină stadionul întreg şi fără dificultăţi pentru a găzdui mega-evenimentul Federaţia SHARE.   Banii pentru impozit daţi „din greşeală” la judeţ În conferinţa de presă de săptămâna trecută, de la Cluj Arena, directorul firmei, Radu Raţiu şi preşedintele Consiliului de Administraţie, Radu Sporiş, au prezentat câteva soluţii pentru rezolvarea datoriei de 2 milioane de euro pe care aceasta o are la primărie pentru achitarea impozitului. De altfel, Sporiş este şi cel care i-a fost consilier lui Uioreanu şi, documentat cu situaţia de la stadion, putea să intervină. „Impozitul inclusiv pe 2015 este de 8 mil jumate şi nu de 14. Trebuie făcute demersuri între Consiliul Judeţean Cluj şi primărie pentru a ieşi din situaţie. Curtea de Conturi  susţine că datorită faptului că am  generat profit, noi (SC Cluj Arena SA) trebuie să plătim. În 2014 am  virat în conturile Consiliului Judeţean nu mai puţin de 9 milioane de lei. Soluţia ce o propune managementul Cluj Arena implică să cerem pe cale amiabilă să ne returneze banii ce i-am dat în 2014 pentru ca să plătim impozitul. Daca nu  votează pentru acest aspect facem o rectificare de buget şi declarăm alte profituri pe 2014, deoarece noi  nu am luat in considerare plata impozitului pe acel an şi implicit CJ Cluj  primit o plată ce nu i se cuvenea. Noi avem investiţii active de 2 milioane de lei şi nu am putea plăti datoria nici dacă am  vinde tot ce am investit. Am trimis de câteva zile adrese spre Consiliul Judeţean şi vom continua cu acest demers şi în perioada următoare”, explică Radu Sporiş. Sporiş a demisionat din instituţia judeţeană cu puţin timp înainte ca Horea Uioreanu să fie arestat. În conştiinţă de cauză despre cum funcţionează CJ Cluj şi din obligaţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al stadionului acesta putea face demersuri din timp. Pe de altă parte situaţia se află pe muchie de cuţit în vreme ce conturile SC Cluj Arena SA sunt blocate. În perioada imediată aceştia vor deveni restanţi cel puţin la plata utilităţilor atâta timp cât nu pot accesa banii de pe chiriile spaţiilor. Conform directorului societăţii, Radu Raţiu, nu s-au accesat nici banii de la UNTOLD Festival. „Deocamdată nu avem nici o datorie la utilităţi, dar trebuie să găsim o soluţie rapid. Insolvenţa nu este o soluţie viabilă, am alte variante ce ar menţine acest stadion, Prima ar fi cea prezentată de Sporiş şi  anume ca cele două instituţii să găsească o soluţie. A doua ar fi ca prin rectificare de buget să recuperăm o sumă importantă de bani. Trebuie deblocate conturile deoarece nu  putem  folosi nici banii de pe chirii şi nici banii de la UNTOLD nu îi putem accesa. În acest moment toate spatiile sunt închiriate şi nu  putem accesa banii. Acest stadion trebuie să funcţioneze pentru comunitate, nu este nici al meu nici al lui Boc nici a Consiliului Judeţean. Este al comunităţii. Avem  1000 de clujeni ce aleargă pe Cluj Arena nu putem să îi privăm de această posibilitate. Suma ce noi am dat-o la CJ CLUJ în 2013 la final au fost datorită contractului de participaţiune . De altfel noi trebuia doar sa exploatăm imobilul. Încasările de la meciuri vor merge spre plata salariilor, deoarece conform legii acestea sunt prioritare. Am găsit o soluţie să vindem noi biletele şi să nu  luăm  chirie la meciul cu U Cluj. În prezent, Cluj  Arena are 26 de  angajaţi din care jumătate sunt paznici. Stadionul nu poate funcţiona fără personal”, încheie Radu Raţiu.   Mihai Seplecan şi Istvan Vakar:„De ce noi nu ştiam de atenţionările că sunt datornici?” Conducerea Consiliului Judeţean Cluj explică faptul că, conform contractului, administratorii societăţii ar fi avut datoria să plătească impozitul. De asemenea, acesta precizează că se poartă discuţii de două săptămâni încoace, dar că nu înţelege de ce doar în momentul în care s-au blocat conturile s-a semnalat datoria existentă. „Se poartă discuţii pentru  soluţionarea situaţiei de la Cluj Arena. Noi nu avem  bani de deşeuri sau de drumuri, de unde să scoatem două milioane de euro? Dacă am vrea să vindem Cluj Arena nu o putem da primăriei ci va trebui organizată o licitaţie şi astfel ar putea pica pe mâna oricui. Sunt pe funcţie de două luni dar nu pot să nu întreb, dacă Radu Sporiş a fost consilierul lui Horea Uioreanu de ce nu a semnalat încă de atunci posibilele probleme. De altfel, administratorul bunului trebuie să plătească impozitul pentru acesta, conform legii, nu noi. Şi de ce noi nu ştiam de atenţionările că sunt datornici? E imposibil să le fi oprit conturile fără să nu îi anunţe din timp. Nu pot să spună că s-au trezit cu o situaţie „surpriză” pentru că sigur au primit adrese, înainte. Cum şti că ai de plătit factura de gaz aşa şti şi de impozit”, explică Seplecan în acelaşi asentiment cu vicepreşedintele Istvan Vakar. Preşedintele CA: „Nu am ştiut de impozit nici eu nici ceilalţi colegi” După declaraţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, din care se înţelegea că Radu Sporiş ar fi putut să prevină situaţia de la Cluj Arena, acesta din urmă reacţionează. „Cât am fost consilier al lui Uioreanu nu s-a pus problema plăţii impozitului de către Cluj Arena din nici o parte. Acest aspect se poate verifica. De fapt, nu s-a pus problema vreunui impozit, iar situaţia asta a apărut la finalul lui 2014”, explică pentru Gazeta de Cluj preşedintele Consiliului Administrativ, Radu Sporiş. Nu ştiam nici ceilalţi colegi. Ba mai mult, s-au cerut acte contabile, şi după cum am precizat şi  astăzi, nu apărea acest impozit. Noi am preluat mandatul în 2012, prin septembrie, iar dacă se face un studiu cu privire  la impozitele care s-au calculat acum, retroactiv, ar fi trebuit să fie undeva la două milioane deja. Consiliul Administrativ nu manevrează banii şi nu are acces la conturi”, completează acesta.   Procedura de insolvenţă Pe scurt, procedura intrării în insolvenţă a unei societăţi intervine la acumularea unui debit de 30.000 lei. Aceasta poate fi cerută de către administratorul societăţii respective, sau de către creditorii societăţii. Exista 2 modalităţi de a beneficia de aceasta şi anume procedura generală, prin care se parcurge etapa reorganizării societăţii şi apoi intrarea în faliment a acesteia, sau procedura simplificată atunci când societatea respectivă intră în faliment în mod direct. În cazul în care o firmă se încadrează în procedura generală, administrarea societăţii este preluata de către un administrator judiciar aşa cum se stabileşte printr-o hotărâre a judecătorului sindic. Scopul planului de reorganizare este ca prin desfăşurarea unor anumite activităţi, în anumite condiţii, societatea respectivă să reuşească să-şi plătească integral sau parţial datoriile în termenul indicat în planul de reorganizare. Dacă există un plan de reorganizare se poate consulta la sediul societăţii debitoare. În cazul în care planul de reorganizare eşuează sau dacă societatea reorganizată acumulează alte datorii care fac imposibilă continuarea activităţii, se intră în faliment.

Post-ul Cluj Arena se îndreaptă cu paşi repezi spre insolvenţă. Urmează decizia finală apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Auchan- schema cu pepenii a fost o „greșeală umană”

$
0
0
În urma aticolului ce conținea fotografia primită de la un cititor, Gazeta de Cluj a semnalat publicul cu privire la posibilitatea ca hypermarketul AUCHAN să vândă produse din import sub sigla produselor românești, aceștia au prezentat un punct de vedere pentru a se justifica. Citește materialul inițial: 

(FOTO) AUCHAN păcălește clienții cu produse de import în cutii cu marcă românească?

„Pentru Auchan politica de localism respectiv cea de sustinere si promovare a produselor fabricate in Romania reprezinta o prioritate de prim rang in cadrul ambitiei de a crea valoare in Romania pentru clienti, furnizori, colaboratori si comunitate. In calitate de companie responsabila, Auchan impune si urmareste respectarea nu numai a prevederilor legale dar si a Codului Etic intern si, respectiv, a unui intreg sistem de reguli, standarde si proceduri de companie, totul pentru a asigura un comert de calitate si in avantajul clientilor nostri. Dorim sa va asiguram ca situatia respectiva, cu totul izolata, a fost provocata de o eroare umana de apreciere individuala si neatentie din partea colaboratoarei noastre, in conditiile in care cele doua produse aveau aceleasi caracteristici si erau la acelasi pret. Dar dorim, in acelasi timp, sa va informam ca ambele produse - pepenii din Romania, respectiv cei din Ungaria, existau in in acelasi timp in oferta magazinului, cu amplasari distincte in zona de fructe si legume  si erau semnalizate, fiecare, cu propriul afisaj, tocmai pentru a permite clientului sa aiba o buna informare in decizia sa de cumparare. Ne pare rau pentru aceasta greseala umana aparuta si va asiguram ca am luat toate masurile corective, pentru a evita aparitia unor astfel de situatii in viitor.”

Post-ul Auchan- schema cu pepenii a fost o „greșeală umană” apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

ANAF Cluj cumpără mașini de la PSD-istul Ioan Rus

$
0
0
Luna trecută, ANAF Cluj a desemnat firma câștigătoare a unei licitații în valoare de 300.000 de lei. Este vorba de licitația prin care cei de la Finanțele clujene au cumpărat autovehicule de la firma RMB InterAuto, societate care îi aparține PSD-istului clujean Ioan Rus. De curând, Universitatea Babes Bolyai a cumpărat un microbuz de la una dintre firmele liderului PSD, clujeanul Ioan Rus. Ieri, UBB a organizat și atribuit o licitație pentru cumpărarea unui Microbuz 17 +1 locuri de la firma lui Ioan Rus, RMB Inter Auto. Prețul cu care UBB a cumpărat microbuzul a fost de 151.474 de lei, fără TVA, iar modalitatea de atribuire a contractului a fost ”cerere de ofertă”. Compania lui Rus a fost înfiinţată în 1993 și comercializează şase mărci de pe piaţa auto: Mercedes-Benz, Mitsubishi, Ford, Hyundai, Land Rover şi Mazda.   Ultimul scandal mediatic în care a fost implicat Ioan Rus, a și precedat demisia din funcția de Ministru al Transporturilor. . El a declarat, la o emisiune la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că ”de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”. ”România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus. După această gafă, Rus a demisionat și s-a întors la afacerile din Cluj.

Post-ul ANAF Cluj cumpără mașini de la PSD-istul Ioan Rus apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

EXCLUSIV! Populistul Boc suplimentează cu jumătate de milion de lei contractul cu abonații de la Viarom

$
0
0
După ce că lucrările la proiectul de reabilitare a străzilor și trotuarelor din centrul orașului nu sunt conforme, ieri, primăria clujeană a suplimentat valoarea contractului cu Viarom cu aproximativ jumătate de milion de lei. Potrivit licitației ”LUCRARI SUPLIMENTARE CARE NU AU FOST INCLUSE IN CONTRACTUL CU NR. 340213/26.09.2014 AVAND CA OBIECT "REFACEREA INFRASTRUCTURII ORASULUI COMOARA, MODERNIZARE CAI DE ACCES SPRE CENTRUL ISTORIC", Primăria Cluj Napoca a mai dat 419.818 de lei, fără TVA, firmei Viarom Construct, firma care se ocupă de acest proiect de infrastructură urbană. Acest lucru se întâmplă în situația în care lucrările nu respectă graficul asumat prin contract. Această societate a câștigat  licitația municipalității clujene ”Orașul Comoară” în care se urmărește modernizarea străzilor din oraș. Dacă municipalitatea clujeană estimase lucrările la 24,2 milioane de lei, cei de la Viarom au câștigat licitația cu aproape 17 milioane de lei. C Viarom Construct este deținută de firma franceză Eurovia SA (acționar majoritar) și de MARIUS DANIEL BADINA, OVIDIU DAN BOICU și DRAGOS BOGDAN PREDA. Administratorii acestei societăți sunt MARIUS DANIEL BADINA, DOMINIQUE MAURICE SIMON COLLOMP, GREGOIRE FRANCOIS JEAN PINASSEAU, OVIDIU DAN BOICU și NICOLAS DEPRET. Această firmă a absorbit, în 2008, firma VESTA CONSTRUCT deținută de Spirea Andrei Radu Ştefan şi Spirea Andrei Camelia Ileana. Primul dintre acționarii de la Vesta a făcut, pentru o bună perioadă timp, afaceri cu Michael Stanciu, patronul de la Search Corporation. Stanciu a fost pentru o bună perioadă de timp ”abonat” la lucrările municipalității clujene și face parte din cercul de apropiați al lui Emil Boc. Pe 4 iunie, Primăria Cluj-Napoca anunța că a adjudecat licitaţia pentru execuţia lucrărilor proiectului „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară,  modernizare căi de acces spre centru istoric” societății SC Viarom Construct SA, desemnată câştigătoare cu o ofertă financiară de 16.953.107,12 lei fără TVA, faţă de 24.291.200,72 lei fără TVA , cât reprezenta valoarea estimată.

Post-ul EXCLUSIV! Populistul Boc suplimentează cu jumătate de milion de lei contractul cu abonații de la Viarom apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Viewing all 12686 articles
Browse latest View live